Actuació rodona a Sant Llorenç! (Diada Cultural)

Ja el tenim aquí! El primer castell de 6 descarregat de la temporada! El primer de molts! Després d'haver carregat el 3 de 6 a Sant Feliu, finalment vam aconseguir descarregar-lo a Sant Llorenç.

El passat dissabte 14 de maig vam assistir a la Diada Cultural de Sant Llorenç d'Hortons, juntament amb la Colla Jove de l'Hospitalet i els sempre benvinguts grallers Fil d'Or. Una Diada plena de cultura popular catalana per totes bandes, entre sardanes, bastoners, esbarts, diables i, com no podia ser d'una altra manera, castells.

Programa de la Diada Cultural
La tarda començava sent extremadament calorosa, i semblava que ens tocaria suar de valent (en sentit literal). Per tal d'anar escalfant, vam muntar un petit taller a la Plaça Europa, dirigit especialment a la canalla, però obert a tot el públic que volgués provar. A poc a poc, el cel s'anava ennuvolant cada vegada més, i aquella calor insuportable del principi, es va esvair completament per donar pas a gotetes d'aigua que cada cop eren més grans. Finalment, igual que en l'anterior actuació a Sant Feliu, vam haver d'entrar al Poliesportiu Municipal de Sant Llorenç per donar el tret de sortida a la nostra actuació.

Al matí, vam muntar una paradeta amb articles de la Colla
Com ja és habitual, l'actuació va començar amb el típic pilar de 4 per part de totes dues colles.
A continuació, els Vailets vam començar la primera ronda amb el 3 de 6. Després de l'intent desmuntat i el carregat de la setmana passada, a la Colla tots teníem ben clar que aquest cop la cosa anava de debò i l'havíem de descarregar. I així va ser. La pinya estava ben muntada, el tronc va pujar finet i pel mig, la canalla es va col·locar a dalt amb suavitat i l'enxaneta va fer l'aleta. A partir d'aquí, i amb l'esforç d'una pinya que no parava de fer força, el castell va començar a baixar de forma ordenada. D'aquesta manera, els Vailets hem aconseguit descarregar el nostre primer castell de 6 de la temporada!

Primer 3 de 6 descarregat de la temporada
En les dues rondes següents, i a causa de la falta d'efectius i de la intenció de fer una actuació a parts iguals per a les dues colles, es van realitzar dos castells de germanor entre els Vailets de Gelida i la Colla Jove de l'Hospitalet.

A la segona ronda, el castell de germanor triat va ser un 4 de 6. Amb enxaneta vailet, acotxador de la Jove de l'Hospitalet, un dos de cada colla i dos membres de cadascuna per a la resta de pisos, l'estructura va aguantar perfectament des del principi, aconseguint carregar-lo i descarregar-lo sense cap mena de problema.

4 de 6 de germanor amb la Jove de l'Hospitalet
A la tercera ronda, vam procedir a muntar el 3 de 6 de germanor entre les dues colles. En aquest cas, amb enxaneta de la Jove de l'Hospitalet, acotxador vailet, un dos per cada colla i dos membres vailets i un de la Jove per a la resta de pisos. La construcció era força sòlida i segura, i va aguantar perfectament des de l'inici fins al final, aconseguint ser descarregada sense cap complicació, tot i haver patit una mica més que en el quatre.

3 de 6 de germanor amb la Jove de l'Hospitalet
Finalment, per anar acabant l'actuació, vam realitzar un vano de pilars, format per dos pilars de 3 nets al costat i per un pilar de 4 central. Al nostre costat, la Jove de l'Hospitalet també va muntar un pilar de 4.

Vano de pilars final
Pel que fa a la Colla Jove de l'Hospitalet, a més dels castells de germanor, a la primera ronda van aconseguir descarregar el mateix 3 de 6 que nosaltres, amb una estructura sòlida de principi a final.

En resum, l'actuació del passat dissabte ens va brindar l'oportunitat de reafirmar-nos com a colla de 6 i demostrar a tothom del que som capaços de fer amb tant poca gent, aconseguint descarregar el primer castell de 6 de la temporada.

Salut i castells! Amunt Vailets!

P.D. Agrair a la Colla Jove de l'Hospitalet el suport a la pinya, als grallers Fil d'Or per la seva brillant melodia i a tothom per haver vingut de públic a veure'ns i assistir al nostre taller!

Resum de castells:
Vailets de Gelida: Pde4, 3de6 i Pde4.
Colla Jove de l'Hospitalet: Pde4, 3de6 i Pde4.
Castells de germanor: 4de6 i 3de6.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castells a la Colònia Güell (FM Colònia Güell)

Més castells a les Roquetes

Actuació a Sant Sadurní d'Anoia 6-7-2014