Comencem temporada a Sant Feliu!

Doncs sí, després d'uns quants mesos sense actuar des de la nostra última Diada, els Vailets de Gelida tornem a la feina en la nostra primera gran actuació de la temporada 2016!

El passat diumenge 8 de maig vam assistir a les Festes de Primavera de Sant Feliu de Llobregat, on vam participar d'una diada castellera passada per aigua, al costat dels Castellers de Viladecans, els Xiquets del Serrallo i els nostres nous padrins, els Castellers de Sant Feliu, a més dels nostres estimats grallers Fil d'Or.

Cartell de l'actuació
El dia va començar ennuvolat i la pluja anava caient de tant en tant. Finalment, i després de constatar que les condicions meteorològiques no ens serien gaire favorables, es va decidir traslladar l'actuació de la Plaça de l'Estació al poliesportiu de l'Escola Nadal.

Les colles començant a enfaixar-se
L'actuació va començar amb el tradicional pilar de 4 inicial, estructura més que consolidada en el si de la nostra colla.

Pilar de 4 inicial
A la primera ronda, vam començar amb la torre de 5 amb pinya, castell que comencem a tenir del tot dominat i que ens servirà de base per a la torre de 6 en futures actuacions. La torre no va presentar cap tipus de complicació en cap moment, el tronc va pujar i baixar a la perfecció i la pinya va realitzar una feina de primera.

Torre de 5 descarregada
Amb la torre de 5 descarregada, passem a la segona ronda, on vam provar d'aixecar el primer castell de 6 de la temporada. Concretament, un 3 de 6. Al principi, semblava que tot anava perfecte, fins al moment en què va començar a pujar la canalla del pom de dalt. En aquest instant, l'estructura va començar a patir i, abans de que s'enfilessin l'acotxador i l'enxaneta, la tècnica va decidir desmuntar el castell. Finalment, va quedar en un intent desmuntat.

Tot i així, no ens vam rendir, i a la tercera ronda, vam decidir tornar a provar sort amb el 3 de 6. De la mateixa manera que en la ronda anterior, el castell era sòlid i segur al principi, però amb l'entrada del pom de dalt, l'estructura va començar a bellugar-se amb força. A diferència d'abans, en aquest cas l'acotxador va arribar a col·locar-se damunt dels dosos i l'enxaneta va aconseguir carregar el castell. Immediatament després, el castell va fer llenya. Tant la pinya com el tronc van suar i aguantar de valent el gran esforç que va suposar carregar el nostre primer castell de 6 de la temporada!

Primer 3 de 6 carregat de la temporada
I ja per anar acabant la Diada, vam realitzar un vano de pilars final, format per dos petits pilars de 3 als costats i un pilar de 4 central. Així, aprofitàvem i fèiem pujar la canalla que no havia tingut l'oportunitat de pujar en els anteriors castells.

Vano de pilars final
Respecte a la resta de colles participants, algunes els hi va anar millor i a d'altres no tant.
Els Castellers de Viladecans van aconseguir descarregar els tres castells de 6 que van portar a plaça, concretament, el 3 de 6 amb agulla, el 4 de 6 i la torre de 6, a més d'un pilar de 4 aixecat per sota a l'inici de l'actuació. 
Gràcies als Xiquets del Serrallo, vam poder veure el millor castell de la jornada, amb un impecable 3 de 7 amb agulla descarregat, a més de descarregar un 3 de 7, un 4 de 6 net i un pilar de 5.
Pel que fa als amfitrions de la trobada, els Castellers de Sant Feliu, van començar amb dos pilars de 4, un dels quals aixecat per sota. Les coses no els hi van anar tant bé durant la resta de l'actuació. Els Magentes van realitzar un intent desmuntat de 3 de 7 a la primera ronda i un altre intent desmuntat de 5 de 6 a la segona. A la tercera van aconseguir descarregar la torre de 6, mentre que a la quarta van tornar a provar el 3 de 7, que va fer llenya abans de poder carregar-lo. L'actuació la van finalitzar amb un pilar de cinc.

Resumint, l'actuació del diumenge és la primera de moltes que ens esperen en aquesta nova temporada 2016, que esperem sigui un gran èxit i aconseguim descarregar el màxim nombre de castells de 6 possibles i, qui sap, el nostre primer castell de 7.

Us esperem el proper dissabte 14, a les 18:30h, a la Plaça Europa de Sant Llorenç d'Hortons, on actuarem al costat de la Colla Jove de l'Hospitalet!

Salut i castells! Amunt Vailets!

Resum de castells:
Vailets de Gelida: Pde4, 2de5, id3de6, 3de6 (c) i Pde4.
Castellers de Viladecans: Pde4ps, 3de6a, 4de6, 2de6 i Pde4.
Xiquets del Serrallo: Pde4, 3de7, 3de7a, 4de6n, Pde5 i 2 Pde4.
Castellers de Sant Feliu: Pde4ps, Pde4, id3de7, id5de6, 2de6, i3de7 i Pde5.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castells a la Colònia Güell (FM Colònia Güell)

Més castells a les Roquetes

Actuació a Sant Sadurní d'Anoia 6-7-2014