El millor inici de temporada al Prat!

Han passat gairebé 5 mesos des de l'última gran actuació del 2016, a Parets del Vallès. I 5 mesos més tard, ja tornem a ser aquí! I de quina manera, amb el millor inici de temporada des de la refundació!

El passat diumenge 23 d'abril ens vam desplaçar fins al Prat de Llobregat per celebrar la Diada de Sant Jordi més castellera, al costat dels Matossers de Molins i dels amfitrions de la jornada, els Castellers del Prat.

Cartell de la Diada (Castellers del Prat)

Entre roses, llibres i dracs, l'ambient era de celebració absoluta. Només faltava una cosa perquè tot fos perfecte: alçar castells i descarregar-los. L'actuació estava prevista a la plaça Sant Jordi (casualitat?) i així és tal i com va anar la cosa.

Per anar obrint boca, vam començar amb la tradicional ronda de pilars d'inici, on les tres colles vam realitzar un pilar de 4 cadascuna, 2 en el cas dels del Prat.

Amb la ronda de pilars feta i l'ordre establert (actuàvem tercers), vam passar a la primera ronda castellera del dia. El castell triat per la tècnica per estrenar temporada va ser un clàssic de les nostres actuacions: el 3 de 6. Amb la pinya muntada i els segons col·locats, el castell va començar a pujar finet i, tret d'alguna petita batzegada, el vam poder carregar sense cap problema. I, de la mateixa manera que el vam carregar, el vam descarregar, sense gaires complicacions. D'aquesta manera, aconseguíem descarregar el nostre primer castell de 6 del 2017!

Primer 3 de 6 i primer castell descarregat de la temporada 2017 (Ana Maria Dávila)

Amb l'alegria del 3 de 6 descarregat i després d'haver ajudat a les altres colles a la pinya, encaràvem la segona ronda amb un repte molt important: descarregar el primer 4 de 6 de l'any. A diferència del 3, aquest 4 se'ns va resistir un pèl més. Tot i així, això no va ser cap obstacle per tal d'afegir un castell més al sac. El castell, amb l'entrada de la canalla del pom de dalt, va començar a moure's una mica massa i va patir algunes batzegades. Amb l'esforç increïble dels segons i dels terços, el suport de la pinya i la valentia de la canalla, la resistència del 4 va cedir a la nostra set de castells, i així vam aconseguir descarregar el nostre primer 4 de 6 de la temporada!

4 de 6 descarregat! El primer de l'any! (Ana Maria Dávila)

Finalment, arribàvem a la tercera i última ronda. La definitiva. Amb la felicitat i l'èxtasi d'haver descarregat els dos primers castells de l'any, ens preparàvem pel repte més gran del dia: el 3 de 6 amb agulla. Si l'anterior 4 ens havia posat les coses difícils, aquest 3 amb l'agulla es presentava rabiós i imponent davant nostre. El castell va pujar, ja des d'un bon inici, força mogudet. Amb l'entrada de la canalla al 3, la situació era força complicada, amb l'estructura movent-se d'un cantó a l'altre. Però amb la valentia del nostre tronc i la força de la pinya, vam aconseguir parar el moviment, fer l'aleta al 3, desmuntar-lo i carregar el pilar. A partir d'aquí, tot va ser bufar i fer ampolles, i vam descarregar el nostre primer 3 de 6 amb agulla d'aquest 2017! I el més matiner des de la refundació!

El primer 3 de 6 amb agulla del 2017 descarregat (Ana Maria Dávila)

Per acabar la Diada, vam fer un pilar de 4 final al costat de les altres dues colles.

Pilars de 4 finals amb els Castellers del Prat (Ana Maria Dávila)

Acabada la Diada, vam rebre un bonic obsequi per part dels Castellers del Prat. I a més, la canalla s'ho va passar d'allò més bé amb una festa de l'espuma que se celebrava a la plaça!

Obsequi rebut per part dels Castellers del Prat (Ana Maria Dávila)

La canalla vaileta gaudint amb l'espuma! (Ana Maria Dávila)

Pel que fa a les altres dues colles, malauradament les coses no els hi van anar tant bé com a nosaltres. Els amfitrions de la trobada, els Castellers del Prat, només van poder descarregar un únic 4 de 6, havent intentat i desmuntat un cop el 3 de 6 amb agulla i, en dues ocasions, el 3 de 6. Als Matossers de Molins els hi va anar una mica millor, aconseguint descarregar el 3 de 6 i el 4 de 6, però quedant també amb dos intents desmuntats del 3 de 6 amb agulla.

En resum, l'actuació del Prat ha estat la millor estrena de temporada del nostre historial des de la refundació, amb 3 rondes completes de castells de 6, tots descarregats a la primera i sense cap caiguda. Això ens reafirma més que mai com a colla de ple dret i ens porta a somniar de cara a un 2017 que, ara per ara, promet molt.

Ens veiem el proper diumenge 30 d'abril, a les 12 hores, a la plaça Llobregat de les Roquetes del Garraf, convidats pels Castellers de les Roquetes!

Salut i castells! Amunt Vailets!

P.D. Volem agrair l'ajuda i la col·laboració a plaça dels companys dels Castellers del Prat i dels Matossers de Molins, a més dels Grallers dels Castellers del Prat per haver tocat els nostres castells. Des d'aquí, donar també la benvinguda als nous membres de la colla que s'han incorporat recentment i felicitar a totes les estrenes, tant de pinya com de tronc.

Resum de castells (per ordre d'actuació):
Matossers de Molins: P4, 3de6, 2id3de6a, 4de6 i P4
Castellers del Prat: 2xP4, 2id3de6, id3de6a, 4de6 i 2xP4
Vailets de Gelida: P4, 3de6, 4de6, 3de6a i P4

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castells a la Colònia Güell (FM Colònia Güell)

Comencem temporada a Sant Feliu!