Castells solidaris a Terrassa!

Els castells són cultura, tradició i sentiment. Però els castells també són solidaris. I la millor manera de demostrar-ho és organitzant una jornada per conscienciar-nos i recaptar fons contra les malalties minoritàries.

El passat diumenge 7 de maig vam anar a Terrassa per participar en la I Jornada Solidària dels Castellers de Terrassa, on vam actuar al seu costat i ens vam retrobar amb els nostres amics grallers, Fil d'Or.

Cartell de la Jornada Solidària (Castellers de Terrassa)

La jornada començava amb una calor aterradora i una mica més tard del previst a la plaça del Progrés de la ciutat egarenca. La temperatura era força elevada i la suor s'enganxava a les camises abans i tot de que ens abracéssim tots junts per muntar la pinya. Ara bé, això no va ser cap impediment per tal de que ens enfaixéssim amb ganes i, amb una prèvia amenitzada amb batucada, ball de gegants i els caps de colla ballant el Soy un truhán, soy un señor, vam donar el tret de sortida a la Diada.

Pilars de canalla amb els gegants de fons (Ana María Dávila)

Els caps de colla ballant ''Soy un truhán, soy un señor'' a l'estil Tricicle (Carlos Oller)

Igual que en l'actuació anterior, aquest cop tampoc hi va haver ronda de pilars d'inici i, després d'una 1a ronda fantàstica per part dels amfitrions blauturquesa, ens va tocar a nosaltres tirar a plaça el nostre 1r castell del dia, el 3 de 6.

Un 3 de 6 que, a diferència dels dos anteriors, ens va costar un xic més a l'hora de descarregar-lo i que es movia a ritme de samba més que no pas de gralla. Tot i així, amb la tenacitat, l'esforç i la veterinària de la nostra gent, vam aconseguir descarregar-lo sense gaires complicacions més.

3 de 6 descarregat a Terrassa! (Ana María Dávila)

A la 2a ronda, vam sortir amb el 4 de 6. Aquest cop, el castell de 4 no es va resistir tant com en les darreres actuacions i, tot i tenir una forma força rectangular i no estar del tot ben quadrat, vam poder carregar-lo i descarregar-lo sense grans dificultats (a part de la calor i el sol que ens picava a la pell).

4 de 6  ''rectangular'' descarregat a Terrassa! (Ana María Dávila)

Els entrebancs més importants del dia van arribar a la 3a ronda, amb el 3 de 6 amb agulla. Aquest castell, que en anteriors diades vam aconseguir descarregar a la primera, se'ns va complicar una mica més en aquesta ocasió. Concretament, el primer intent es va haver de desmuntar després de que l'acotxadora no ho veiés clar (i amb raó, el castell es movia molt) i es fes enrere. En la mateixa ronda, vam tornar a repetir el castell i, aquest cop sí, es va poder descarregar, després d'una lluita incansable per part de tota la colla per carregar-lo.

Castell del 3 de 6 amb agulla (Ana María Dávila)

Pilar del 3 de 6 amb agulla descarregat (Ana María Dávila)

Finalment, per acabar la Diada, vam procedir a la ronda de pilars de comiat on, després d'un pilar de 5 descarregat pels Castellers de Terrassa, les dues colles vam descarregar uns magnífics pilars de 4, tres per part dels blauturquesa i un de verd poma per part nostre.

Pilars de 4 de comiat amb els Castellers de Terrassa (Ana María Dávila)

Acabada l'actuació, se'ns va convidar a una paella per recuperar forces i la canalla va poder gaudir dels inflables i la corda fluixa en la festa infantil que se celebrava a la tarda en aquell mateix indret.

Recuperant forces! (Ana María Dávila)

Gaudint de la paella! (Ana María Dávila)

La canalla passant-s'ho d'allò més bé a la corda fluixa! (Sandra Palop)

Pel que fa als amfitrions de la trobada, els Castellers de Terrassa, van fer una actuació fabulosa amb tres castells de la gamma alta de 7, tots tres descarregats. A la 1a ronda, van descarregar un 5 de 7, per passar a una 2a ronda on van descarregar un encara més nombrós 7 de 7. Però el plat fort del dia (a part de la paella) va arribar a la 3a ronda, on els blauturquesa van descarregar un impressionant i treballat 3 de 7 aixecat per sota, el millor castell de la jornada. Des d'aquí, felicitar-los per la magnífica actuació que van fer. Enhorabona!

Resumint, en aquesta jornada solidària vam aconseguir mantenir el ritme iniciat a principis de temporada, amb tres castells de 6 descarregats en cada actuació i continuant sumant castells arreu on anem, tot i el petit entrebanc de l'intent desmuntat del 3 de 6 amb agulla.

Res més! Ens veiem aquest cap de setmana, molt atapeït de castells, ja que actuem tant dissabte com diumenge!
El dissabte 20 de maig, a les 19:30 hores, a la plaça Europa de Sant Llorenç d'Hortons, on actuarem a la Diada Cultural al costat dels Laietans de Gramenet! 
I el diumenge 21 de maig, a les 12 hores, a la plaça Torrent del Titit de Valls (!!!), ciutat que va veure néixer els castells, en una diada molt especial: la Diada de la Il·lusió, juntament amb els Xiquets d'Alcover, la Muixeranga de Vinaròs i els amfitrions, els Castellers de la Il·lusió, que celebren el seu 3r aniversari!

Salut i castells! Amunt Vailets!

P.D. Agrair als Castellers de Terrassa per la invitació, l'ajuda a la pinya, el bon rotllo a plaça i felicitar-los per organitzar aquesta Jornada Solidària, donar a conèixer les malalties minoritàries i recaptar fons per la lluita contra aquestes malalties. Agrair també als nostres estimats grallers, Fil d'Or, per tocar els nostres castells i pel retrobament després de dues actuacions sense ells. Finalment, agrair l'ajuda a la pinya dels Castellers de Sant Adrià. Gràcies!

Resum de castells (per ordre d'actuació):
Castellers de Terrassa: 5de7, 7de7, 3de7ps, P5 i 3xP4
Vailets de Gelida: 3de6, 4de6, id3de6a, 3de6a i P4

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castells a la Colònia Güell (FM Colònia Güell)

El millor inici de temporada al Prat!

Comencem temporada a Sant Feliu!