Més castells a les Roquetes

No parem quiets! Si per Sant Jordi vam començar temporada de la millor manera possible, aquest últim cap de setmana no ens hem pogut estar de tornar a repetir aquella fantàstica actuació!

El passat diumenge 30 d'abril vam anar fins a les Roquetes, al terme municipal de Sant Pere de Ribes, per participar a la Diada castellera de Sant Jordi (sí, una setmana després), organitzada pels Castellers de les Roquetes i amb la presència dels Castellers de Castelldefels i els Laietans de Gramenet, a més d'uns servidors de color verd poma.

Cartell de la Diada (Castellers de les Roquetes)

El dia va començar amb amenaça de pluja constant. És més, de bon matí, feia un ruixat que posava en dubte la celebració de la Diada. Tot i així, les nostres ganes incansables de pujar ben amunt van obrir forat entre els núvols i el dia se'ns va acabar presentant força assolellat.

Sense ronda de pilars d'inici, les 4 colles ja estàvem a punt a la plaça Llobregat per donar el millor de nosaltres mateixes i, després de que haguessin començat les altres 3 colles, ens va tocar a nosaltres iniciar la nostra actuació.

I quina millor manera de començar la nostra actuació que amb el 3 de 6. Un castell que no ens va donar gaires complicacions, que ens va ser fàcil controlar i que vam dominar en tot moment, des de que el vam carregar fins a descarregar-lo. Un 3 de 6, força habitual ja, que demana a crits poder guanyar un pis més, com més aviat millor, aquest 2017.

3 de 6 descarregat per començar la Diada (Ana María Dávila)

Tot el contrari va ser el 4 de 6 de la 2a ronda. És un castell que, de moment, remena bastant i ens està costant una mica tenir-lo del tot dominat a la perfecció aquest any. Però això no és cap excusa per dir que, de la mateixa manera que en l'anterior actuació, el vam aconseguir descarregar. Això sí, d'una forma molt ben lluitada i ben treballada per tothom, especialment als pisos de segons i terços.

4 de 6 descarregat i molt ben lluitat (Ana María Dávila)

I per acabar, a la 3a ronda vam sortir amb el 3 de 6 amb agulla. Igual que el 4 de 6, aquest castell ens va costar una mica tenir controlat del tot. No obstant, tot i les fortes tremolors i amb l'esforç de tots per carregar-lo, vam aconseguir descarregar aquest magnífic castell de 6 i mig, afegint 3 castells més al sac!

El castell del 3 de 6 amb agulla coronat, instants abans de descarregar-lo (Ana María Dávila)

I ja per finalitzar la Diada, vam passar a la (protocol·lària?) ronda de pilars de 4 finals, juntament amb les altres 3 colles.

Pilars de 4 finals amb la resta de colles (Ana María Dávila)

Respecte a les altres tres colles, les coses els hi van anar també força bé.
Pel que fa als amfitrions, els Castellers de les Roquetes, van poder descarregar, sense problemes, tots tres castells que van portar a la seva plaça local: el 3 de 6, el 4 de 6 i una sensacional torre de 6.
Igual de bé ho van fer els Castellers de Castelldefels. Els Grocs van portar a plaça i descarregar el 3 de 7, el millor castell de la jornada, juntament amb un nombrós 5 de 6 i un 4 de 6 amb agulla.
Els Laietans de Gramenet no ho van tenir tan fàcil, però això no els va impedir descarregar el 3 de 6, el 3 de 6 amb agulla (després d'un intent desmuntat) i el 4 de 6 (també amb un intent desmuntat).

Resumint, amb l'actuació a les Roquetes seguim endavant amb la nostra particular Ruta del 7 i amb una temporada 2017 que se'ns presenta força atapeïda però amb moltes ganes d'arribar ben amunt! I això ho demostren els sis castells descarregats de sis possibles en les dues actuacions que portem d'any!

Ens veiem el proper diumenge 7 de maig, a les 12 hores, a la plaça del Progrés de Terrassa, on participarem a la I Jornada Solidària dels nostres amics els Castellers de Terrassa!

Salut i castells! Amunt Vailets!

P.D. Com fem sempre, no voldríem acabar sense agrair moltíssim als Castellers de les Roquetes per la invitació, el bon rotllo i l'ajuda a la pinya; a les altres dues colles, Grocs i Laietans, per l'ajuda i la companyia a plaça; i als Grallers dels Laietans de Gramenet per tocar els nostres castells! Gràcies a tots!

Resum de castells (per ordre d'actuació):
Castellers de les Roquetes: 3de6, 4de6, 2de6, P4 i idP4
Castellers de Castelldefels: 3de7, 5de6, 4de6a i 2xP4
Laietans de Gramenet: 3de6, id3de6a, 3de6a, id4de6, 4de6 i P4
Vailets de Gelida: 3de6, 4de6, 3de6a i P4

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Castells a la Colònia Güell (FM Colònia Güell)

El millor inici de temporada al Prat!